• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till bokserien "Äventyrliga Klubben". Det är spännande barnböcker om friluftsliv, näräventyr, miljö och natur.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

BÖCKER & PUBLIKATIONER

Äventyrliga klubben – Det stora tältäventyret
Kommer våren 2020.

 

Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret
Hösten 18 kom min första barnbok ut, på Idus förlag. Den heter Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret och är en äventyrsberättelse för ålder 6-9 år. De fina illustrationerna i boken har Maria Trolle gjort. Huvudpersonen heter Vidar och han drömmer om att bli en stor äventyrare. Dagen han fyller nio år får han ge sig ut på ett stort äventyr – en vandring i en nationalpark. Men det hela blir lite mer äventyrligt än han någonsin vågat drömma om.

 

 

Novell publicerad i antologi 2016
2016 blev min novell ”Man måste inte spana på lejon i gryningen” utvald att publiceras i antologin  ”Skriv fritt och av hjärtans lust!”, Linnaeus University Press. Det är en novell som riktar sig mot ungdomar.

 

Vinnare av novelltävling 2015
2015 vann min novell ”Djungelgrönt och vilt” en novelltävling som tidningen Citylife arrangerade. Novellen fick ta emot första pris och blev publicerad i tidningen.

 

 

 

 

Medförfattare till guidebok 2009

År 2009 var jag medförfattare till boken ”Stockholmarnas bästa skridskovatten”, Calazo Förlag.

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: