• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till boken "Äventyrliga Klubben - Det stora skogsäventyret" som kom ut vintern 2018 på Idus förlag. Det är en äventyrssaga för åldern 6-9.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

BÖCKER & PUBLIKATIONER

Barnboksdebut hösten 2018Det stora skogsäventyret
Hösten 18 kommer min första barnbok ut, på Idus förlag. Det heter Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret och är en äventyrsberättelse för ålder 6-9 år. De fina illustrationerna i boken har Maria Trolle gjort. Huvudpersonen heter Vidar och han drömmer om att bli en stor äventyrare. Dagen han fyller nio år får han ge sig ut på ett stort äventyr – en vandring i en nationalpark. Men det hela blir lite mer äventyrligt än han någonsin vågat drömma om. Mer info kommer!

 

Novell publicerad i antologi 2016
2016 blev min novell ”Man måste inte spana på lejon i gryningen” utvald att publiceras i antologin  ”Skriv fritt och av hjärtans lust!”, Linnaeus University Press. Det är en novell som riktar sig mot ungdomar.

 

Vinnare av novelltävling 2015
2015 vann min novell ”Djungelgrönt och vilt” en novelltävling som tidningen Citylife arrangerade. Novellen fick ta emot första pris och blev publicerad i tidningen.

 

 

 

 

Medförfattare till guidebok 2009

År 2009 var jag medförfattare till boken ”Stockholmarnas bästa skridskovatten”, Calazo Förlag.

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: