• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till bokserien "Äventyrliga Klubben" – spännande barnböcker om friluftsliv, näräventyr, miljö och natur.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

BÖCKER

Frejas första fjällvandring
Text: Emma V Larsson, Bilder: Maria Trolle
Calazo förlag

Freja och hennes föräldrar ska ut och fjällvandra. Hon längtar efter resan men är också nervös. För tänk om hon inte orkar gå eller om det är läskigt att sova i tält?
Vandringen blir ett äventyr bland böljande berg och ljusa nätter. Freja möter lämlar och renar, upplever fjällstationer och magiska soluppgångar. Men så börjar åskan mullra och stormen drar in. Hur ska det gå nu?

Frejas första fjällvandring är ett bilderboksäventyr som inspirerar till friluftsliv och naturupptäckter. Det är också en berättelse om att våga lite extra, om att tro på sig själv och om att våga möta naturen.
Utgiven mars 2021

Äventyrliga klubben – Det stora tältäventyret

En fristående uppföljare till Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret. . Äntligen ska Vidar ut och tälta för första gången – och dessutom med sin idol My Modig! Men ön de åker till är i fara och den vackra naturen ska jämnas med marken. Kan Vidar och My rädda ön? Och stämmer legenden om kungaspöket som sägs irra runt på stränderna?

Följ med på ett äventyr med stjärngnistrande natthimlar och lägereldar, gamla legender och mystiska fotsteg utanför tältet, en hemlig underjordisk värld och en grotta där det kanske – eller kanske inte – finns ett kungahjärta begravet.
Utgiven våren 2020.

Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret

Hösten 18 kom min första barnbok ut, på Idus förlag. Den heter Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret och är en äventyrsberättelse för ålder 6-9 år. De fina illustrationerna i boken har Maria Trolle gjort. Huvudpersonen heter Vidar och han drömmer om att bli en stor äventyrare. Dagen han fyller nio år får han ge sig ut på ett stort äventyr – en vandring i en nationalpark. Men det hela blir lite mer äventyrligt än han någonsin vågat drömma om.

Novell publicerad i antologi 2016
2016 blev min novell ”Man måste inte spana på lejon i gryningen” utvald att publiceras i antologin  ”Skriv fritt och av hjärtans lust!”, Linnaeus University Press. Det är en novell som riktar sig mot ungdomar.

Vinnare av novelltävling 2015
2015 vann min novell ”Djungelgrönt och vilt” en novelltävling som tidningen Citylife arrangerade. Novellen fick ta emot första pris och blev publicerad i tidningen.

Medförfattare till guidebok 2009

År 2009 var jag medförfattare till boken ”Stockholmarnas bästa skridskovatten”, Calazo Förlag.

%d bloggare gillar detta: