• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till boken "Äventyrliga Klubben - Det stora skogsäventyret" som kommer ut höst/vinter 2018 på Idus förlag. Det är en äventyrssaga för åldern 6-9.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

FÖREDRAG/KURSER

Föreläsningar

Hur säljer man sin första artikel? Hur blir man reseskribent? Hur blir man bra på att sälja och hur ser skrivprocessen ut? Emma kan bokas för föreläsningar om hur det är att arbeta som frilansjournalist, men också föreläsningar som fokuserar mer på reportageskrivandet i sig. För intresse maila info@emmavlarsson.se

April 2015: Foto- och skrivarkurs på Mallorca: Lär dig skriva och fota resereportage

Lär dig berätta med både bild och text. Res till Mallorca med mig och Mästerfoto  och upptäck denna magiska ö full av inspiration och fantastiska miljöer.

Under fyra dagar kommer vi att både skriva och fota. Upplägget kan anpassas efter deltagarnas eventuella tidigare erfarenhet och kommer att beröra reportagets alla delar. Vi går igenom sådant som berättarteknik och form, hur man varvar intressant fakta med hjärta och känsla, gestaltning av platser och människor. Vi tar även ett grepp om intervjuteknik och samspelet mellan text och bild. Teori kommer att blandas med praktiska övningar inom både fotografering och berättarteknik.  Läs mer HÄR.

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: