• Om Emma V Larsson

    Äventyrlig friluftsnörd som har arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på olika redaktioner. Skriver mycket om friluftsliv, äventyr, resor och hälsa. Älskar vandring och har förälskat mig i långvandring efter Camino de Santiago och GR20 på Korsika.

    Som frilans skriver jag för magasin och dagspress – allt från reportage till personporträtt, krönikor och reseguider. Även pressmeddelanden/copy.

    År 2009 tog jag min examen i Journalistik och Multimedia (160 p) på Södertörns Högskola. Kika in på mitt CV vet jag!

  • Kategorier

Reportage i RES

”Droppar av olivolja blandat med smör glänser på Filippos Bantis händer när de kastar en rund, lövtunn deg i luften. Den lyfter i en snabb båge och är påfallande lik en pizza men mycket tunnare. När degen ligger på bordet igen arbetar hans händer snabbt och vant bakom mjölmolnet. Filippos Bantis föddes i det här köket, en trappa ned från bageri Bougatsa Bantis. Att det är en sanning med modifikation kan man förstå av hans skrattande blick. Men verkligheten är nog inte långt därifrån. Det drevs först av hans far och togs sedan över av Filippos. Det är inget vanligt bageri, det är ett bougatsa-bageri.”

I senaste RES har jag och Emma Mattsson med vårt reportage från Thessaloniki. Där kan man läsa hur vi äter oss genom den spännande staden, som trots (eller tack vare?) krisen visar upp restauranger som är både kreativa och nytänkande.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: