• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till boken "Äventyrliga Klubben - Det stora skogsäventyret" som kommer ut höst/vinter 2018 på Idus förlag. Det är en äventyrssaga för åldern 6-9.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

Reportage i RES

”Droppar av olivolja blandat med smör glänser på Filippos Bantis händer när de kastar en rund, lövtunn deg i luften. Den lyfter i en snabb båge och är påfallande lik en pizza men mycket tunnare. När degen ligger på bordet igen arbetar hans händer snabbt och vant bakom mjölmolnet. Filippos Bantis föddes i det här köket, en trappa ned från bageri Bougatsa Bantis. Att det är en sanning med modifikation kan man förstå av hans skrattande blick. Men verkligheten är nog inte långt därifrån. Det drevs först av hans far och togs sedan över av Filippos. Det är inget vanligt bageri, det är ett bougatsa-bageri.”

I senaste RES har jag och Emma Mattsson med vårt reportage från Thessaloniki. Där kan man läsa hur vi äter oss genom den spännande staden, som trots (eller tack vare?) krisen visar upp restauranger som är både kreativa och nytänkande.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: