• Om Emma V Larsson

    Frilansjournalist och författare till bokserien "Äventyrliga Klubben" – spännande barnböcker om friluftsliv, näräventyr, miljö och natur.

    Som frilans är mina specialområden friluftsliv och äventyr, resor och hälsa. Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flertalet olika redaktioner. Ett av mina återkommande nuvarande uppdrag är som webbredaktör på Utemagasinet.

    Älskar skrivande, tältnätter, urskogar och vandring. Har totalt förälskat mig i långvandring efter 80 mil på Camino de Santiago, samt GR20 på Korsika.

  • Kategorier

Recensioner

 

Äventyrliga Klubben är en bokserie med spännande barnböcker om friluftsliv och miljö, näräventyr och natur. Den andra boken i serien kommer ut i våren 2020.

 


Äventyrliga klubben – Det stora skogsäventyret

Utgiven vintern 2018, Idus förlag

En äventyrssaga för alla naturälskare i åldern 6-9 år. Läsaren får följa med på ett stort äventyr längs en vandringsled i en urskog och tillsammans med huvudpersonen lära sig om friluftsliv och natur. Boken passar både för högläsning och som en utmaning för den som just knäckt läskoden.  Det är en äventyrsberättelse om mod, vänskap och de magiska upplevelser som naturen och friluftslivet kan ge både stora och små.
Mer info:http://www.idusforlag.se/barnbocker/6-9/aventyrliga_klubben_det_stora_skogsaventyret

Urval av recensioner:

”… en bok som bjuder på ett spännande äventyr samtidigt som man får lära sig om djur och natur. Jag längtade ut i skogen när jag läste boken och det tror jag att många barn som läser boken också kommer att göra. En fin bok som passar både för högläsning och att läsa själv för dem som har kommit igång att läsa lite mer(…)Jag vill också tipsa lärare, fritidsledare och scoutledare att läsa denna tillsammans med sina elever eller deltagare.”
/ @karinaskerinforfattare

”Förutom själva berättelsen lyckas barnboksdebuterande Emma V. Larsson spränga in lite fakta om skogen, dess växter och djur på ett lättsamt och pedagogiskt sätt. (…)

Det stora skogsäventyret passar också utmärkt för högläsning inför t.ex. en skogsutflykt med familj eller barngrupp i skola/fritids.”  / Ur BTJ-häftet nr 24, 2018, Lektör Piroska Bakran

”Att författaren älskar naturen är tydligt när man läser boken. Sättet hon skildrar naturupplevelsen gör att man själv vill ge sig ut på vandring. Samtidigt skildrar hon även de mer vardagliga delarna i berättelsen med ett spänningsskimmer så man rycks med och blir nyfiken.
(…)
Genom berättelsen får vi lära oss om skogens olika djur – från små myror till stora älgar, men också om hur vi kan värna vår natur och djurliv.
(…) Också trevligt att författaren har ett genusperspektiv i sitt skrivande där boken inte förstärker stereotypa könsroller utan istället vidgar normen.
En riktigt trevlig bok som är hyfsat kort, det tog ca 40 min för mig att högläsa hela boken så det känns som en bra bok att högläsa för en lågstadieklass inför en utflykt.
Hela familjen uppskattade ”Det stora skogsäventyret” och vi hoppas på fler delar om ”Äventyrliga klubben”. /Barnboksfamiljen.se

”Den är lättläst och spännande. Jag gillar språket och enkelheten i det. Det är en bra nybörjarbok för ovana läsare. Det är stor text och den går fort fram och är spännande.” /Systrarna Böcker

”Det är en mysig och spännande bok. Man blir själv sugen på att gå ut i skogen när man läser boken och nu vill jag läsa en fortsättning. Vi gillade att det var en del fakta i boken också.” /Gustavs Bokhylla

”Det är en fin bok med naturen i fokus. Boken är en skönlitterär bok men det bjuds ändå på en del fakta inlindat i texten, som t.e.x att man inte får bryta grenar från träden. Vi tycker det är jättebra att boken är lite utbildande samtidigt som den ger en trevlig läsupplevelse. Boken bjuder även på en del spänning när oväntade grejer sker.” / @Villivonkansbooks

 

 

  • Instagram

%d bloggare gillar detta: